English Deutsch Italiano Hrvatski
[ pitanja i komentari ]
 FAQ RONJENJE
Q: Da li je sigurno roniti u Hrvatskoj?
A: Kao i sa svim ostalim ronilačkim destinacijama, preporučamo Vam da ronite unutar registriranih i legalnih centara, koja su upoznata sa lokalnim i spasilačkim uvjetima.
 
Q: Koja je najveća dozvoljena dubina za ronjenje u Hrvatskoj?
A: Hrvatski zakon dozvoljava najveću rekreacijsku dubinu ronjenja od 40 metara, a dekompresijsko ronjenje nije dozvoljeno.
 
Q: Koje ronilačko odijelo bih trebao ponijeti?
A: Od travnja do studenog, preporučamo Vam kvalitetno dvoslojno 5 – 7 mm mokro ili polusuho odijelo, sa kapom i čizmama, za potpunu udobnost na svim dubinama do 40 metara. Tijekom zimskih mjeseci, preporučamo suho odijelo.
 
Q: Moja cijela obitelj je završila tečaj ronjenja, ali još nemamo vlastitu opremu, hoćete li imati potrebne veličine za nas? Kakva je kvaliteta?
A: Naš ronilački centar je odlično opremljen sa svim oblicima i veličinama. Naša oprema za iznajmljivanje je visoke kvalitete.
 
Q: Ukoliko imam “DIN” regulator, hoćete li imati bocu za ronjenje za mene?
A: Sve naše boce su kompatibilne za “DIN” i “INT” regulatore.
 
Q: Želio bih iznajmiti bocu za ronjenje, kakve sve veličine imate?
A: Mi volimo našim gostima dati mnogo zraka, stoga je boca od 15 litara standard. Naravno, možete izabrati i boce od 12 ili 10 litara također.
 
Q: Ronim sa dva regulatora prvog stupnja, da li imate boce sa dvostrukim izlazima za mene?
A: Da, naravno.
 
Q: Postoji li funkcionalna komora za dekompresiju?
A: Postoje tri potpuno funkcionalne komore za dekomresiju, jedna u Crikvenici, udaljeno samo 300 metri od nas! Jedna u Puli jedna u Splitu.
 
 
 FAQ TECAJEVI
Q: Trebam li biti jako dobar plivač, ako želim naučiti roniti?
A: Ne, čak i prosječna osoba koja zna plivati, može također naučiti roniti.
 
Q: Ronjenje mi se čini jako zabavnim, ali se bojim da mi se neće svidjeti. Mogu li samo probati prije nego se potpuno posvetim pravom tečaju?
A: Da, možete probati “Try scuba” (Probaj Roniti) program, sa kvalificiranim instruktorom, koji će Vam objasniti same osnove ronjenja i povesti Vas na kontrolirani kratki tečaj u plitkoj vodi.
 
Q: Želio bih naučiti roniti, ali ne znam ništa o tome, koji tečaj bih trebao uzeti?
A: "Open Water Diver" (Ronjenje na Otvorenim Vodama) je prvi tečaj.
 
Q: Na kojim jezicima se održavaju tečajevi?
A: Tečajevi se održavaju na engleskom ili hrvatskom, ali popratni materijal za učenje je također preveden na njemački, talijanski, slovenski i češki, stoga je potrebno samo osnovno znanje engleskog. Pod vodom se koristi univerzalni jezik znakova.
 
Q: Trebam li otići na liječnički pregled prije nego upišem tečaj ronjenja?
A: Čvrsto Vam preporučamo da odete na liječnički pregled kod kvalificiranog “Ronilačkog Doktora“. Kontaktirajte “DAN“ zbog popisa ronilačkih doktora u Vašoj regiji.
 
Q: Želio bih pohađati tečaj "Ronjenja na Otvorenim Vodama", ali ne želim provesti cijeli tjedan mog godišnjeg odmora na ronjenje. Hoću li biti zaposlen cijeli dan, samo sa tečajem?
A: Ne, trebat ćemo samo nekoliko sati svaki dan, ostatak dana imate slobodno, iako ćete trebati pročitati Vaše materijale u svoje slobodno vrijeme.
 
Q: Trebam li kupiti ili donjeti vlastitu opremu na tečaj?
A: Trebat ćete donijeti vlastitu opremu samo za ronjenje na dah (masku, disalicu, peraje). Mi ćemo Vam omogučiti ostalu potrebnu opremu. Ukoliko nemate vlastitu opremu, preporučamo Vam da je ne kupujete prije nego završite prvi sat tečaja, gdje ćete se upoznati sa činjenicama koja je oprema prikladna, a koja nije za ronjenje. Ukoliko imate vlastitu opremu, ponesite je sa sobom, pa ćemo vidjeti da li je u redu.
 
Q: Što je uključeno u cijenu tečaja “Ronjenje na Otvorenim Vodama“?
A: Cijena našeg ROV tečaja uključuje:
1.Profesionalne upute našeg kvalificiranog instruktora ronjenja
2. Korištenje naših prostorija, učionica i audio-vizualnih sistema za učenje.
3. Kompletne materijale za edukaciju u obliku opreme za treniranje, koja se sastoji od bilješki sa treninga, knjiga, vodiča sa uputama, knjige upisa i tablica sa podacima o ronjenju.
4. Korištenje potrebne ronilačke opreme za vrijeme trajanja čitavog tečaja.
5. Sav komprimirani zrakpotreban za vrijeme trajanja tečaja.
6. Sva potrebna trening ronjenja.
 
Q: Nakon završetka tečaja, da li je moj certifikat međunarodno priznati?
A: Da, ne samo da je Vaš certifikat priznat, nego i poštivan. Naši tečajevi se održavaju prema standardima triju najstarijih i najpoštivanijih trening agencija u svijetu.
 
 
[ pitanja i komentari ]


 
Copyright © Dive City, 2018. All rights reserved.